Hoe bulldogs er oorspronkelijk uitzagen?

Tegenwoordig hebben fokkers de bulldog gefokt om meer uitgesproken rimpels in het gezicht te hebben en een nog dikker en kraaklichaam te hebben. De AKC beschrijft de ideale hond als een zwaar, dik opgezet, laag zwaaiend lichaam, een enorm kort hoofd, brede schouders en stevige ledematen. Helaas lijden buldoggen aan een aantal gezondheidsproblemen, zoals ademhalingsproblemen en oververhitting. Selectief fokken betekent dat veel van de hondenrassen die er tegenwoordig zijn niet langer lijken op hoe honden er vroeger uitzagen.

Sinds de eerste hond zo'n 30.000 jaar geleden werd gedomesticeerd, hebben mensen opzettelijk bepaalde soorten samen gefokt om te selecteren op zeer specifieke eigenschappen. In de loop van duizenden jaren heeft dit geleid tot een enorme variëteit in de soort, waarbij rassen op significante manieren van elkaar verschillen. Het fysieke uiterlijk van de Bedlington Terrier is een van de meest interessante. Ze lijken op een schaap in zowel hun krullende witte vacht als hoofdvorm.

Dit is geen toeval, aangezien fokkers hebben geprobeerd deze look te creëren en te laten zien dat honden worden geknipt om ze een nog grotere rondheid te geven. Zoals je kunt zien, is het verschil tussen de foto's verbluffend en zien ze er bijna niet uit alsof ze helemaal gerelateerd zijn. Net als de pitbull werden buldoggen oorspronkelijk gefokt om slagers te helpen vee onder controle te houden, hoewel bulldogs hoogstwaarschijnlijk dateren van vóór pitrekeningen, met een geschiedenis die mogelijk terug te voeren is tot de 5e eeuw in Engeland en een ras genaamd de Alaunt. Tegen de 15e eeuw werden buldoggen, naast het vangen van paarden, runderen en zwijnen in legitiem (indien gevaarlijk) landbouwgebruik, ook gebruikt in de barbaarse „sport” genaamd stierenaas, waarin getrainde honden zich vastklampten aan de neus van een vastgebonden stier en niet loslaten totdat de hond de stier op de grond had getrokken of de stier had de hond gedood.

In de loop van 350 jaar, totdat stierenaas in 1835 werd verboden, werden bulldogs gefokt voor agressie, en een hond van 80 pond kon gemakkelijk een stier neerhalen met een gewicht van bijna een ton door zijn eigen lichaam om zijn nek te schroeven en de stier over zijn eigen zwaartepunt te gooien. De oude leek bijna op een Cairn-terriër. Ik heb gelezen dat Westies, Cairns en Schotse terriers samen werden gefokt en dat het ras van de pup bij de geboorte werd bepaald - door zijn kleur. Heel hilarisch, als je het een moderne hondenfokker vraagt.

Hij zegt dat slechte ademhaling een geaccepteerde eigenschap is geworden in plaats van een alarmerend gezondheidsprobleem onder bulldogfans, simpelweg omdat het gebruikelijk is geworden binnen het ras. De Amerikaanse en Engelse bulldog is uitgegroeid tot een populair metgezel en werkdier, evenals een zeer veel gebruikte mascotte, en een van de bekendere corporate bulldogs wordt wereldwijd geassocieerd met Mack Trucks. Vermeldingen van zowel de Griekse Molossiaanse honden als de pugnaces Britanniae, of"honden met brede mond” van Groot-Brittannië beschrijven honden die qua uiterlijk lijken op vroege bulldogs. Hoewel ze niet zo fysiek bedreven zijn als hun voorvaderen, hebben moderne Bulldogs een veel rustiger karakter vanwege lagere niveaus van agressie.

Het papieren spoor wordt een beetje duister, maar de Britse Alaunt is waarschijnlijk een verre voorouder van de moderne bulldog. De terminologie die wordt gebruikt om verschillende hondenrassen te beschrijven, is in de loop van de tijd veranderd, dus de vroegst bekende voorouder van de bulldog is nog steeds onderwerp van discussie. Een fysieke beschrijving van de bulldog verscheen in de Cynographia Britannica 1800, een tekst met afbeeldingen en beschrijvingen van verschillende hondenrassen. Hoewel deze aanpak niet alle problemen waarmee bulldogs worden geconfronteerd, zou het op zijn minst helpen terwijl hun genetische variantie op iets hogere niveaus blijft.

De bulldogge (sic) fokker waarnaar in het gedeelte over „cartoonachtige spieren” wordt gelinkt, fokt geen Engelse Bulldogs, hij fokt Olde English Bulldogges. Johnson begon als tiener in de jaren dertig op het platteland van Georgië en begon selectief resterende hoedende bulldogs te fokken, later bundelde hij de krachten in de jaren zestig met Allen Scott uit Alabama. Dus hoe veranderde een hondenras dat vroeger bekend stond om zijn kracht en veerkracht in de zieke en kortstondige moderne bulldog? Dit is wat we weten over hun verleden. Ik vergis me misschien, maar ik geloof dat de fokker de 'Olde' heeft toegevoegd, want terwijl hij Engelse Bulldogs fokte, fokte hij ze ook met andere hondenrassen.

Het verbod werd nog 33 jaar niet gehandhaafd, maar toen het eenmaal was, daalden raszuivere bulldogs in populariteit. Deze zeer boopabele neuzen laten het verschil zien tussen de originele, open neusgaten van de bulldog en de gesloten neusgaten die het ras in de loop van de tijd ontwikkelde. Bulldogs zijn populair bij mensen die op zoek zijn naar een gezelschapsdier omdat ze langzaam bewegen, mensen gaan er vaak van uit dat buldoggen geen beweging nodig hebben en goede vrienden maken voor mensen die geen actieve levensstijl kunnen leiden. .