Hoe bulldogs er vroeger uitzagen?

Tegenwoordig hebben fokkers de bulldog gefokt om meer uitgesproken rimpels in het gezicht te hebben en een nog dikker en kraaklichaam te hebben. De AKC beschrijft de ideale hond als een zwaar, dik opgezet, laag zwaaiend lichaam, een enorm kort hoofd, brede schouders en stevige ledematen. Helaas lijden buldoggen aan een aantal gezondheidsproblemen, zoals ademhalingsproblemen en oververhitting. Momenteel lijdt de mopshond aan tal van gezondheidsproblemen die verband houden met hun morfologie.

Hun langere gehemelte beperkt de luchtwegen ernstig, wat resulteert in de grove ademhaling die van deze dieren wordt verwacht, ze lijden aan entropion waardoor hun ogen uitpuilen en patellaluxatie, wat kan resulteren in ontwrichte knieën. Ze zijn ook vatbaar voor epilepsie en de ziekte van Legg-Calvé-Perthes, waarvan de laatste de bloedtoevoer naar de botten beperkt en necrose kan veroorzaken. Ze zijn vatbaar voor een hitteberoerte en zelfs gewoon voedsel kan een verstikkingsgevaar vormen. De selectieve fokkerij die in de tussentijd van deze foto's voor en na heeft deelgenomen, lijkt de hond niet ten goede te komen, alleen de esthetische smaak van hun menselijke voogden.

Het fysieke uiterlijk van de Bedlington Terrier is een van de meest interessante. Ze lijken op een schaap in zowel hun krullende witte vacht als hoofdvorm. Dit is geen toeval, aangezien fokkers hebben geprobeerd deze look te creëren en te laten zien dat honden worden geknipt om ze een nog grotere rondheid te geven. Zoals je kunt zien, is het verschil tussen de foto's verbluffend en zien ze er bijna niet uit alsof ze helemaal gerelateerd zijn.

Het is bijna schokkend om de verschillen in de Bloodhound 100 jaar geleden en zijn huidige vorm te zien. Zoals we kunnen zien, zijn hun rimpels enorm verbeterd en zijn ze nu een van de onderscheidende kenmerken van het ras. De oren zijn tegenwoordig ook veel langer dan voorheen. Dit ras heeft een hoog aantal gastro-intestinale aandoeningen en huidproblemen, evenals veel oor- en oogproblemen.

Het gemiddelde sterftecijfer van de Bloodhound is lager dan bij veel andere honden tussen de 8 en 12 jaar. Alleen al door naar de afbeeldingen te kijken, zie je één groot verschil: hun neuzen. Het Royal Veterinary College gebruikte gegevens van veterinaire kantoren in het VK om de risico's van veel voorkomende ziekten bij 2.662 Engelse buldoggen te vergelijken met 22.039 dieren van andere rassen. Bulldogs zijn populair bij mensen die op zoek zijn naar een gezelschapsdier omdat ze langzaam bewegen, mensen gaan er vaak van uit dat buldoggen geen beweging nodig hebben en goede vrienden maken voor mensen die geen actieve levensstijl kunnen leiden.

Ik ken persoonlijk geen bulldog, maar degene die ik terloops heb ontmoet, lijken inderdaad relaxed en lief. Een bekende buldogfokker verklaarde categorisch: „Ik geloof niet dat een mopshond van 15 pond ooit werd gekruist in de 17e of de 18e eeuw met een Bulldog van 100 tot 120 pond. Maar historische gegevens suggereren dat de alaunt waarschijnlijk de gemeenschappelijke voorouder is die wordt gedeeld door de bulldog en de mastiff, die werd overgebracht uit Azië. Natuurlijk, zoals hij opmerkt, zal het verwijderen van de armere kandidaten uit de genenpool de bulldog alleen maar meer inteelt maken dan voorheen, waardoor mogelijk nieuwe gezondheidsproblemen ontstaan die worden gecontroleerd door recessieve genen.

Alleen al in de VS vertegenwoordigt de bulldog bijna vier dozijn universiteiten en 250 middelbare scholen, en is de onofficiële mascotte voor de Amerikaanse mariniers. Ze merkt op dat Bulldogs zoveel moeite kunnen hebben met ademhalen dat velen niet normaal kunnen sporten of zelfs niet in een auto kunnen rijden die warm kan worden. Je hoeft mijn woord er niet voor te geloven; de link die bij de foto hoort, stelt ook dat het een Franse Bulldog is. Uit een onderzoek uit 2004 van de Kennel Club bleek dat de mediane levensverwachting van een Bulldog minder dan 7 jaar is, maar een recentere studie uit gegevens van de Britse dierenartskliniek plaatst de mediaan op 8,4 jaar.

Ze ontdekten dat buldoggen relatief vroeg in de gigantische hondenstamboom als een specifiek ras naar voren kwamen, dus ze waren niet het resultaat van het kruisen van verschillende rassen. Ik vergis me misschien, maar ik geloof dat de fokker de 'Olde' heeft toegevoegd, want terwijl hij Engelse Bulldogs fokte, fokte hij ze ook met andere hondenrassen. De evolutie van Bulldog laat zien hoe ze door de eeuwen heen zijn veranderd, terwijl ze inzichten bieden in menselijke motieven en technieken voor het manipuleren van het ras. .