Hoe groot is een volgroeide bulldog?

Rijpe mannelijke buldoggen wegen ongeveer 50 pond; volwassen vrouwtjes ongeveer 40 pond. Showhonden kunnen ongeveer 10 pond zwaarder zijn. Ze staan 12 tot 15 inch op de schouder. Een volgroeide Bulldog kan overal rond de 40 tot 50 pond wegen en 14 tot 15 centimeter lang op de schouder staan.

Meestal wegen mannelijke Bulldogs ongeveer 50 tot 55 pond, en vrouwtjes ongeveer 40 tot 45 pond. Vrouwtjes kunnen ook iets korter zijn dan de mannetjes. De Engelse bulldog is ongeveer 16 centimeter lang. Het vrouwtje weegt ongeveer 50 pond (23 kilogram) en het mannetje weegt ongeveer 54 pond (24 kilogram).

De Bulldog, ook wel bekend als de Britse Bulldog of Engelse Bulldog, is een van de meest herkenbare hondenrassen, vanwege zijn stevige structuur, losse huid, kleine oren en kenmerkende wandeling. Oorspronkelijk afkomstig uit Engeland, werd de Bulldog met de kolonisten naar Amerika gebracht en blijft het een van de meest populaire hondenrassen. Sinds de Tweede Wereldoorlog is de Bulldog een symbool van moed geweest toen Winston Churchill werd vergeleken met de Bulldog vanwege zijn verzet tegen nazi-Duitsland. Groot, maar lief, met een rustige en vriendelijke houding, gedraagt de Bulldog zich ondanks zijn grootte als een schoothondje.

Engelse Bulldogs zijn een korter, gedrongen ras. Als volwassenen kunnen ze 40 tot 50 pond wegen, maar groeien ze tot slechts 14 tot 15 inch hoog. Ze hebben korte, brede benen en zeer brede hoofden. Als uw Engelse Bulldog meer weegt dan deze volwassen figuren, raadpleeg dan uw dierenarts over het ideale gewicht van uw Engelse Bulldog tijdens zijn of haar volgende dierenartsafspraak.

Een volwassen vrouwelijke Engelse Bulldog weegt ongeveer tien pond minder met 40 tot 44 pond en is 12 tot 14 centimeter lang. We zullen ook kijken naar welke leeftijd Engelse Bulldogs als volgroeid kunnen worden beschouwd en wat u moet doen als u denkt dat uw hond te zwaar of te zwaar is. Engelse buldoggen, simpelweg geclassificeerd als bulldogs door de American Kennel Club, worden als volgroeid beschouwd wanneer mannetjes ongeveer 50 pond en 16 inch hoog worden en vrouwtjes 40 pond en 14 inch hoog worden. Net als bij de meeste andere hondenrassen wordt een Engelse bulldog beschouwd als volgroeid rond een jaar oud.

Omdat Engelse Bulldogs middelgrote honden zijn, zijn ze volgroeid als ze de leeftijd van een jaar bereiken. Wanneer een Engelse bulldog volgroeid is, zoals je op de kaart kunt zien, hebben ze de neiging om tot 50 pond te bereiken voor mannen en 40 pond voor vrouwen. Vrouwelijke Engelse Bulldogs bevinden zich aan de lichtere kant van het spectrum, klokken tussen 40 en 44 pond (18 tot 19,9 kg), en mannetjes aan de zwaardere kant met tussen 51 en 55 pond (23,1 en 30 kg) wanneer ze volgroeid zijn.