Hoe krijgen bulldogs kersenoog?

De oorzaak van kersenoog is niet helemaal bekend, maar men denkt dat het genetisch is en misschien het resultaat van verzwakt ooglidweefsel. Hoewel de aandoening vaak voorkomt bij Bulldogs, komt het ook vaak voor in Beagles, Boston Terriers, Cocker Spaniels, Bloodhounds, Bull Terriers, Saint Bernards en Chinese Shar-Peis. De dierenarts kan ook ontstekingsremmende medicijnen voorschrijven om zwelling en infectie aan te pakken om ongemak te verminderen. Cherry Eye in bulldogs en Franse Bulldogs Cherry Eye in Bulldogs en Franse Bulldogs is te zien wanneer het van achter het derde ooglid verzakt (d.w.z.

Nicotineklier) met een roze ovaalvormig uitsteeksel. Normaal gesproken wordt uw buldog puppy kersenoog in zijn meest natuurlijke positie bedekt en beschermd door het derde ooglid, dus het wordt zelden opgemerkt. In tegenstelling tot ons hebben uw Franse Bulldogs Puppies, Engelse Bulldogs Puppies en American Bulldog Puppies drie oogleden, de typische boven- en onderkant, en een derde passieve in de vorm van een roze membraan dat afkomstig is uit de neushoek van het oog. Het derde ooglid van uw bulldog-puppy bevat ook lymfoïde weefsel, suggereert immuunbescherming van het oog De kersenklier produceert tranen, Smeer, hydrateren, en bewaar uw bulldog hoornvlies Cherry Eye bij Bulldogs en Franse Bulldogs komt vaker voor bij jonge bulldogs en Franse bulldog-puppy's en is meestal te wijten aan zwakte van de ligamenteuze aanhechtingen.

Cherry Eye medisch beheer bij Bulldogs en Franse Bulldog-puppy's omvat oftalmische ontstekingsremmers met antibiotica. Het opnieuw masseren van de klier kan worden geprobeerd, maar deze manoeuvre is zelden een langetermijnoplossing, dus chirurgische correctie wordt aanbevolen. De „POCKET” biedt een langdurige afdichting Na verloop van tijd kan de langdurige chronische zwelling van de klier de chirurgische herpositionering moeilijker maken, waardoor de kans op herhaling toeneemt. Het verwijderen van de „kers” zal je bulldog-traanproductie uitputten en de kans vergroten op het ontwikkelen van een oogaandoening genaamd „bulldog dry eye” (Bulldog Keratoconjunctivitis Sica (KCS).

Meestal is de door de dierenarts aanbevolen behandeling voor kersenoog bij honden een operatie om het ooglid te behouden. Chirurgische herpositionering van de klier, niet excisie, is de aanbevolen behandeling, omdat het de belangrijke functie van traanproductie behoudt, legt Vygantas uit. Uw dierenarts moet in staat zijn om de traanklier te behouden en correct te verplaatsen met een eenvoudige procedure. Wanneer een Bulldog een Cherry Eye heeft, verschijnt er een roze tot roodachtige massa in de binnenste ooghoek.

De oorzaak voor Cherry Eye is gedeeltelijk te wijten aan de zwakte van de bindweefselhechting van de traanklier. Dit zorgt ervoor dat het traankanaal van uw Bulldog verstopt of geblokkeerd is en de obstructie zorgt ervoor dat de klier opzwelt en geïnfecteerd raakt. Wat is kersenoog in Engelse Bulldogs? Kersenoog is wanneer de traanklier van het nictiterende membraan uit zijn normale positie glijdt en zichtbaar uitsteekt. Vaak bij Bulldogs verschijnt het als een rode of roze, vlezige massa in de binnenhoek van het oog en wordt verondersteld een erfelijke aandoening te zijn.

Wat veroorzaakt Cherry Eye bij Bulldogs? Kersenoog treedt op wanneer het prikkelende membraan (derde ooglid) losraakt van het oog en niet op zijn plaats beweegt, uiteindelijk uitpuilend in het oog van de hond. Dierenartsen weten niet precies wat de oorzaak is van kersenoog. Er wordt vaak gezegd dat het genetisch is vanwege zwakke ooglidweefsels. Maar als u uw bulldog regelmatig inspecteert, inclusief hun ogen, zou u in staat moeten zijn om een kersenoog te vangen voordat een operatie uw enige optie is.

En als het oog van je Bulldog droog wordt, kan zijn hoornvlies beschadigd raken en heeft hij oogsmeermiddelen nodig om dat de rest van zijn leven te voorkomen. In dit bericht kun je leren over enkele handige tips en methoden om bulldog-kersenoog thuis te behandelen, evenals algemene medische behandelingen. Hoewel het volkomen normaal is om je zorgen te maken over je Bulldog, kun je gerust zijn door te weten dat veel van waar je je zorgen over maakt nooit zal gebeuren. Het derde ooglid van uw buldogpuppy bevat ook lymfoïde weefsel, wat wijst op immuunbescherming van het oog.

Zoals eerder vermeld, is het beste advies om uw dierenarts te raadplegen om het kersenoog van uw bulldog op de veiligste manier te laten behandelen. U kunt dit behandelen met medicijnen totdat de hechtdraad oplost of uw bulldog mogelijk nog een operatie nodig heeft om de hechtdraad te verwijderen. Het uiterlijk van de ogen zal ook weer normaal worden, waardoor de kans van uw Bulldog op traaninsufficiëntie en hoornvlies- en conjunctivale aandoeningen wordt verkleind. Engelse Bulldogs ervaren kersenoog wanneer de traanklier uit zijn juiste positie springt en verschijnt als een vlezige, uitstekende massa in de binnenste ooghoek.

Kersenoog komt veel vaker voor bij jongere Franse Bulldogs, maar het kan op elk moment in het leven van je Frenchie gebeuren. Hoewel huiskuren de meest ideale manier lijken om het kersenoog van je bulldog te repareren, vraag dan een consult van je dierenarts voordat je erin duikt. .