Hoe zagen buldoggen er vroeger uit?

Tegenwoordig hebben fokkers de bulldog gefokt om meer uitgesproken rimpels in het gezicht te hebben, en een nog dikker en kraaklichaam. De AKC beschrijft de ideale hond als een zwaar, dik gezet, laag zwaaiend lichaam, massief kort hoofd, brede schouders en stevige ledematen. Helaas lijden buldoggen aan een aantal gezondheidsproblemen, zoals ademhalingsproblemen en oververhitting. Selectief fokken betekent dat veel van de hondenrassen die er tegenwoordig zijn niet langer lijken op hoe honden er vroeger uitzagen.

Sinds de eerste hond zo'n 30.000 jaar geleden werd gedomesticeerd, hebben mensen opzettelijk bepaalde soorten samen gefokt om te selecteren voor zeer specifieke eigenschappen. In de loop van duizenden jaren heeft dit geleid tot een enorme variëteit in de soort, waarbij rassen op belangrijke manieren van elkaar verschillen. Het fysieke uiterlijk van de Bedlington Terrier is een van de meest interessante. Ze lijken op een schaap in zowel hun krullende witte vacht als hoofdvorm.

Dit is geen toeval, aangezien fokkers hebben geprobeerd deze look te creëren en te laten zien dat honden worden geknipt om ze een nog grotere rondheid te geven. Zoals je kunt zien, is het verschil tussen de foto's verbluffend en zien ze er bijna niet uit alsof ze helemaal gerelateerd zijn. De oude leek bijna op een Cairn-terriër. Ik heb gelezen dat Westies, Cairns en Schotse terriers samen werden gefokt en dat het ras van de pup bij de geboorte werd bepaald - door zijn kleur.

Heel hilarisch, als je het een moderne hondenfokker vraagt. Het wordt aanbevolen om Bulldogs te houden in een ruimte met airconditioning met beperkte uitstapjes buiten wanneer de temperatuur hoger is dan 80 graden F, of wanneer de luchtvochtigheid hoog is. Hij zegt dat slechte ademhaling een geaccepteerde eigenschap is geworden in plaats van een alarmerend gezondheidsprobleem onder bulldogfans, simpelweg omdat het gebruikelijk is geworden binnen het ras. De foto die je ondertitelde als „de Engelse bulldog zoals die was in 1911 is eigenlijk een Franse Bulldog, een apart en apart ras.

Ze merkt op dat Bulldogs zoveel moeite kunnen hebben met ademhalen dat velen niet normaal kunnen sporten of zelfs niet in een auto kunnen rijden die warm kan worden. Als mascotte, een metgezel en een geliefd familiehuisdier vertegenwoordigen buldoggen al lang kracht, maar talloze esthetische veranderingen hebben hun gezondheid en levensduur veranderd. Een Amerikaanse bulldog uit de bloedlijn van Scott of Johnson is een oud ras dat lang geleden een geweldig ras is dat in Noord-Georgië is begonnen en de perfecte bulldog is om ze op te zoeken. Een mogelijke oplossing is het uitfokken of het kruisen van buldoggen met gezondere rassen, zodat hun nakomelingen minder gezondheidsproblemen hebben.

Een fysieke beschrijving van de bulldog verscheen in de Cynographia Britannica 1800, een tekst met afbeeldingen en beschrijvingen van verschillende hondenrassen. Herziening van rasstandaarden, om evidence-based limieten op te nemen voor fysieke kenmerken zoals snuitkorting, en volledige overweging van andere benaderingen zoals outcrossing, zijn nu nodig om ervoor te zorgen dat rassen met een hoog risico, zoals de Engelse bulldog, niet onnodig blijven lijden. Bulldogs hebben het erger dan elk ander type hond, ze hebben de neiging om hartproblemen, heupproblemen, ademhalingsmoeilijkheden en een hele reeks andere gezondheidsproblemen te ontwikkelen die opkwamen na generaties en generaties inteelt. Het verbod werd nog 33 jaar niet gehandhaafd, maar toen het eenmaal was, daalden raszuivere bulldogs in populariteit.

De film bracht drie onafhankelijke rapporten voort die allemaal ontdekten dat fokken voor „extreme eigenschappen”, zoals het enorme en korte hoofd van de bulldog schadelijk is voor de gezondheid en het welzijn van de honden. De evolutie van Bulldog laat zien hoe ze door de eeuwen heen zijn veranderd, terwijl ze inzicht bieden in menselijke motieven en technieken om het ras te manipuleren. Hoewel het waarschijnlijk is dat de honden verwant zijn, „was mastiff vroeger een algemene term voor grote honden, dus de vroegste oorsprong van de bulldog blijft onduidelijk.