Hoe zagen buldoggen eruit?

Tegenwoordig hebben fokkers de bulldog gefokt om meer uitgesproken rimpels in het gezicht te hebben, en een nog dikker en kraaklichaam. De AKC beschrijft de ideale hond als een zwaar, dik gezet, laag zwaaiend lichaam, massief kort hoofd, brede schouders en stevige ledematen. Helaas lijden buldoggen aan een aantal gezondheidsproblemen, zoals ademhalingsproblemen en oververhitting. Het fysieke uiterlijk van de Bedlington Terrier is een van de meest interessante.

Ze lijken op een schaap in zowel hun krullende witte vacht als hoofdvorm. Dit is geen toeval, aangezien fokkers hebben geprobeerd deze look te creëren en te laten zien dat honden worden geknipt om ze een nog grotere rondheid te geven. Zoals je kunt zien, is het verschil tussen de foto's verbluffend en zien ze er bijna niet uit alsof ze helemaal gerelateerd zijn. De oude leek bijna op een Cairn-terriër.

Ik heb gelezen dat Westies, Cairns en Schotse terriers samen werden gefokt en dat het ras van de pup bij de geboorte werd bepaald - door zijn kleur. Heel hilarisch, als je het een moderne hondenfokker vraagt. De achterpoten van de bassethond werden korter, terwijl de oren veel langer werden. Hun gezicht werd ook korter en de huid heeft nu meer plooien dan voorheen.

Tegen de 15e eeuw werden buldoggen, naast het vangen van paarden, runderen en zwijnen in legitiem (indien gevaarlijk) landbouwgebruik, ook gebruikt in de barbaarse „sport” genaamd stierenaas, waarin getrainde honden zich vastklampten aan de neus van een vastgebonden stier en niet loslaten totdat de hond de stier op de grond had getrokken. of de stier had de hond gedood. Maar na onderzoek naar het ras realiseerde ik me al snel dat het toevoegen van een bulldog aan mijn familie misschien de verkeerde keuze is. In het VK wordt de hond geassocieerd met Churchill Insurance (hoewel de hond van Winston Churchill, hoewel vaak een bulldog genoemd, hoogstwaarschijnlijk een mopshond was) en de mascotte is voor verschillende voetbal- en rugbyteams.

Liefhebbers van hondenshows wilden het ras behouden en besloten selectief de agressiviteit van de originele Olde English Bulldog uit te fokken. Het zijn deze extreme kenmerken die de Bulldog zo wenselijk maken voor consumenten, maar toch zo schadelijk voor het ras zelf. Gewoonlijk verbonden met de 17e-eeuwse praktijk van stierenaas, kan de bulldog wortels hebben die verder teruggaan in de geschiedenis. Herziening van rasstandaarden, om evidence-based limieten op te nemen voor fysieke kenmerken zoals snuitkorting, en volledige overweging van andere benaderingen zoals outcrossing, zijn nu nodig om ervoor te zorgen dat rassen met een hoog risico, zoals de Engelse bulldog, niet onnodig blijven lijden.

Net als de pitbull werden buldoggen oorspronkelijk gefokt om slagers te helpen vee onder controle te houden, hoewel buldoggen hoogstwaarschijnlijk dateren van vóór pitrekeningen, met een geschiedenis die mogelijk teruggaat tot de 5e eeuw in Engeland en een ras genaamd de Alaunt. Het Royal Veterinary College gebruikte gegevens van veterinaire kantoren in het VK om de risico's van veel voorkomende ziekten bij 2.662 Engelse buldoggen te vergelijken met 22.039 dieren van andere rassen. De foto die je ondertitelde als „de Engelse bulldog zoals die was in 1911 is eigenlijk een Franse Bulldog, een apart en apart ras. Het papieren spoor wordt een beetje duister, maar de Britse Alaunt is waarschijnlijk een verre voorouder van de moderne bulldog.

Uit een onderzoek uit 2004 van de Kennel Club bleek dat de mediane levensverwachting van een Bulldog minder dan 7 jaar is, maar een recentere studie uit gegevens van de Britse dierenartskliniek plaatst de mediaan op 8,4 jaar. De bulldogge (sic) fokker waarnaar in het gedeelte over „cartoonachtige spieren” wordt gelinkt, fokt geen Engelse Bulldogs, hij fokt Olde English Bulldogges. De aantrekkingskracht van honden met gezichten die zijn ontworpen om op menselijke kinderen te lijken (Frenchies, B Bulldogs, Mopshonden) is griezelig en raar voor mij. Ik ben er vrij zeker van dat de integriteit van de Bulldog werd weggenomen toen ze het vermogen om te fokken verloren zonder menselijke tussenkomst, of dat is tenminste toen hun grote ondergang begon.

Ik ken persoonlijk geen bulldog, maar degene die ik terloops heb ontmoet, lijken inderdaad relaxed en lief.