Waar komen buldoggen vandaan?

De Bulldog is een Brits hondenras van het mastiff type. Het kan ook bekend staan als de Engelse Bulldog of British Bulldog. Het is van gemiddelde grootte, een gespierde, forse hond met een gerimpeld gezicht en een kenmerkende ingedrukte neus. Toen stierenaas eenmaal in het VK verboden was, lijkt het erop dat het ras niet verder nodig zou zijn, en ze zouden waarschijnlijk nu zijn uitgestorven als ze niet naar de Verenigde Staten en Duitsland zouden worden geëxporteerd.

In de VS bleven buldoggen werken aan het hoeden van varkens en vee, vooral in delen van het zuiden waar het terrein te ruw was om hekken mogelijk te maken. In Duitsland werden buldoggen gekruist om uiteindelijk de bokser te creëren. In Engeland werd de oorspronkelijke werkende bulldog gefokt tot een kleiner formaat, hoewel er enige onenigheid is over de vraag of dit alleen werd bereikt door selectief kleinere honden te fokken, of door kruising met mopshonden. Een bekende buldogfokker verklaarde categorisch: „Ik geloof niet dat een mopshond van 15 pond ooit werd gekruist in de 17e of de 18e eeuw met een Bulldog van 100 tot 120 pond.

Ik geloof niet dat dit in die tijd mogelijk was, omdat ze geen kunstmatige inseminatie kenden. Het is bekend dat de Engelse bulldog afkomstig is van de Britse eilanden. Ze worden verondersteld af te stammen van de Aziatische mastiff en de mopshond. De originele buldoggen waren onverschrokken honden en waren ongevoelig voor pijn.

Ze vielen de stier van onderaf aan aan en gingen vervolgens voor de halsader in de nek, waardoor het bijna onmogelijk werd voor de stier om terug te vechten. Toen hondengevechten illegaal werden in Engeland, werden de Engelse buldoggen gefokt voor huiselijkheid. De Engelse Bulldog staat bekend om zijn brede houding, gespierd laag profiel en kort, gerimpeld gezicht met een onderbeet. Al in de 13e eeuw werden de honden gefokt voor de nu illegale sport van stierenaas.

Bulldogs waren, zoals hun naam al aangeeft, honden die werden gefokt voor stierenaas. Het was een bloederige bloedsport die plaatsvond in steden en dorpen in heel Engeland tijdens de middeleeuwen. Stieren werden in een put gestopt met Bulldogs, en de twee vochten vaak tot de dood. Bulldogs hingen aan de veel grotere stier en vermoeide het dier voordat ze hun laatste staking maakten.

Over het algemeen moet de hoeveelheid aangeboden hondenvoer gebaseerd zijn op het ideale gewicht van de volwassen Engelse Bulldog, die doorgaans tussen de 40 en 50 pond ligt. De Engelse Bulldog vertoont meestal een vriendelijk, maar eigenwijs temperament en kan een geweldige gezinshond zijn. Immers, als je genetica niet begrijpt en je weet niet dat het schattige snuiven en snurken van je bulldog eigenlijk een symptoom is van ademnood, zul je je niet realiseren dat je namens je hond actie moet ondernemen. Sommige ouders van huisdieren beschouwen de neiging van de Engelse Bulldog om overmatig te hijgen, te snuiven, te snurken en te kwijlen ook als een nadeel van het ras.

Ondanks het koppige temperament geniet en profiteert de Engelse Bulldog van dagelijkse matige lichaamsbeweging. Johnson, zou zijn bulldogs moeten kennen, aangezien hij een van de twee mannen is die worden gecrediteerd voor het redden van het ras en het creëren van de Amerikaanse bulldog. Wanneer ze via een fokker worden gekocht, kunnen Engelse Bulldog-puppy's maar liefst enkele duizenden dollars kosten. De belangrijkste doodsoorzaak van Bulldogs in het onderzoek was hartgerelateerd (20%), kanker (18%) en ouderdom (9%).

Enkele van de belangrijkste overwegingen voor ouders van gezelschapsdieren van een Engelse Bulldog zijn brachycefaal syndroom, gevoeligheid voor extreme temperaturen, huidplooipyodermie, allergieën, heupdysplasie en entropion. En hoewel Taco Bell Bulldogs misschien niet leuk vond, gebruiken veel hogescholen, universiteiten en de Amerikaanse mariniers een Bulldog als mascotte. Zoals bij de meeste honden reageert de Engelse Bulldog het beste op training en socialisatie vroeg in hun puppyleven. Deze overwegingen zijn belangrijk omdat ze de algehele levensstijl van de Engelse Bulldog sterk kunnen beïnvloeden.

Bulldogs zijn niet de slimste hondenrassen (hoewel slimmer dan je denkt), noch zo beroemd als de rassen waar Elvis Presley van houdt. Op 17 mei 1894 kreeg de Bulldog Club de status van bedrijf en draagt sindsdien de officiële naam The Bulldog Club, Inc. Omdat de Engelse Bulldog toegewijd is aan hun huisdierouder, kunnen ze goed reageren op training, vooral met een speelgoed- of voedselbeloning. Zoals bij de meeste hondenrassen, is het aangewezen om een volwassen Engelse Bulldog twee keer per dag te voeren,'s ochtends en' s avonds.

.