Waar zijn Engelse buldoggen het populairst?

De Engelse bulldog heeft een lieve, zachte instelling. Betrouwbaar en voorspelbaar, de bulldog is een geweldig familiehuisdier en houdt van de meeste kinderen. Mensgericht als ras, vragen ze actief menselijke aandacht. Krijg streaming, digitaal en print alles in één abonnement met Nat Geo Premium met Disney+Engelse bulldogs zijn een van de meest populaire rassen ter wereld, maar de functies die mensen houden van korte gezichten, gehurkte lichamen en een rimpelige huid leiden tot tal van gezondheidsproblemen voor het ras.

Een nieuwe genetische analyse vindt een zorgwekkend gebrek aan diversiteit onder het populaire hondenras. De bulldog is misschien een symbool van kracht en vasthoudendheid, maar meer dan een eeuw selectief fokken heeft de eens zo taaie hond verzwakt. De honden hebben ademhalings-, skelet- en huidproblemen, en, erger nog, velen kunnen niet van nature paren of bevallen. Als ze vroegtijdig ademhalingsmoeilijkheden krijgen, is het onwaarschijnlijk dat ze de leeftijd van vijf jaar zullen bereiken.

Nu onthult de eerste volledige analyse van bulldog-genetica, gepubliceerd op 28 juli in Canine Genetics and Epidemiology, dat het ras een zeer lage genetische diversiteit heeft. Dat gebrek aan genen vormt een enorme uitdaging voor fokkers die op natuurlijke wijze gezondere eigenschappen in de populatie willen introduceren, een praktijk die omgekeerd fokken wordt genoemd, zegt studieleider Niels Pedersen, een veterinair onderzoeker aan de University of California, Davis. Lees meer over hoe honden evolueerden in het tijdschrift National Geographic. Onderzoekers verzamelden en analyseerden DNA van 139 bulldogs, waaronder een controlegroep gezonde pups die in Noord-Amerika, Europa en Argentinië wonen en een andere groep honden die werden opgenomen in het veterinaire ziekenhuis UC Davis voor een verscheidenheid aan aandoeningen.

In een gezonde, diverse populatie zou van elk individu naar verwachting een grotendeels ongelijke genomische structuur hebben, maar in het geval van de buldoggen waren grote delen van het genoom hetzelfde in elk afzonderlijk bemonsterd. Zie foto's van uw hond ingediend bij National Geographic. De wetenschappers observeerden geen verschillen tussen de gezonde honden en de zieke huisdieren in het ziekenhuis. Een deel van de reden voor de lage genetische diversiteit is dat moderne bulldogs waarschijnlijk afkomstig zijn van een stichterspopulatie van slechts 68 individuen.

Vanuit deze ondiepe genenpool verloren bulldogs nog meer diversiteit omdat ze selectief werden gefokt voor korte gezichten, squatlichamen en een rimpelige huid. Helaas voor de bulldog maken veel van de fysieke kenmerken die ze wenselijk maken ze ook ongezond. Zie de hersenen van honden gereorganiseerd door fokken. Het fokken voor platte gezichten heeft geresulteerd in een extreme vorm van brachycefalie, een verkorting van de schedel die nu de belangrijkste doodsoorzaak is voor buldoggen.

De aandoening leidt tot verschillende ademhalingsproblemen en oververhitting. De misvormde hoofden hebben ook invloed op de voortplanting, omdat buldogpuppy's niet door het geboortekanaal van hun moeder passen en via een keizersnede moeten worden afgeleverd. Pedersen schat dat 80 procent van de buldoggeboorten het gevolg is van kunstmatige inseminatie en keizersnede. Voor Adam Boyko, een geneticus aan het Cornell University College of Veterinary Medicine, toont het nieuwe onderzoek een klassiek verhaal over hondenfokkerij.

Maar het publiek en fokkers moeten een gezamenlijke inspanning leveren om de bulldog te redden. Registers, zoals de American Kennel Club, kunnen helpen door hun rasstandaarden te versoepelen. Bredere normen zouden nieuwe eigenschappen mogelijk maken die worden geïntroduceerd door bloedlijnen van nauw verwante rassen. Anders kunnen we eindigen met wat sommige mensen een grotesk wezen zouden noemen, en wat anderen het mooiste zouden noemen dat ooit is gefokt.

Volg Aaron Sidder op Twitter. Meatball - Eigendom van acteur Adam Sandler, Meatball is een Engelse Bulldog die speelde in de film Little Nicky. De Kennel Club werd opgericht in 1873 en Bulldogs werden het volgende jaar opgenomen in het register in 1874.Tillman - Een skateboarden Engelse Bulldog heeft het Guinness World Record voor de snelste 100 meter op een skateboard door een hond. Hoewel niet zo fysiek capabel als hun voorouders, hebben verminderde niveaus van agressie geassocieerd met moderne Bulldogs geresulteerd in een veel rustiger temperament.

. Bulldogs met ernstig Brachycefaal Obstructed Airway Syndrome kunnen verschillende operaties vereisen, waaronder resectie van het zachte gehemelte en stenotische naresectie. De Engelse bulldog is een gespierde kleine krachtpatser wiens karakteristieke krabachtige waddle grote kracht, stabiliteit en kracht uitstraalt. In 1894 namen de twee topBulldogs, King Orry en Dockleaf, deel aan een wedstrijd om te zien welke hond 32 km kon lopen.

Door een Bulldog te trainen om iets te doen dat natuurlijker komt (vanwege hun korte benen), blijven ze mentaal gestimuleerd. .