Wat evolueerden bulldogs?

Hoewel het waarschijnlijk is dat de honden verwant zijn, „was mastiff vroeger een algemene term voor grote honden, dus de vroegste oorsprong van de bulldog blijft onduidelijk. Mastiffs, afkomstig uit Tibet, stamden af van Chinese honden. De Old English Bulldog is een hondenras. De Engelse bloedsport van stierenaas maakte een gespecialiseerd ras mogelijk in de vorm van de Old English Bulldog.

De belangrijkste locaties in Londen voor deze tentoonstellingen waren de Westminster Pit, Beargarden en Old Conduit Fields. Twee andere erkende leden van het ras zijn te zien in het schilderij Crib and Rosa uit 1817, waarbij Rosa een voorbeeld is van de vorm en grootte van het ideale type Oud-Engelse Bulldog, zij het tekort aan rimpels rond het hoofd en de nek en in wezen van bot in de ledematen. In Engeland veroorzaakte de goedkeuring van de Cruelty to Animals Act 1835 een afname van stierenaas en hondengevechten, wat leidde tot een gebrek aan interesse in het bestendigen van de Old English Bulldog. Drie honden van de hertog van Hamilton's stam van Old English Bulldog, Wasp, Child en Billy, werden afgebeeld op een schilderij en erkend als enkele van de laatst bekende leden van het ras voordat het uitstierf.

Vaak verward met de Old English Bulldog, staat de Bulldog bekend om zijn zoete karakter; hij heeft niet de snelheid en behendigheid die de definitieve kenmerken waren van de Old English Bulldog. Toen stierenaas en andere vormen van dierengevechten in Engeland in de jaren 1830 werden verboden, gingen bulldogs naar de showring, waar ze op grootte in klassen werden verdeeld, waaronder die voor de kleinste van deze charmeurs met smush-gezicht - de Engelse Toy Bulldog. Voor sommigen is de Bulldog een schattige metgezel met vatbovenlijf, voor anderen zijn ze het posterkind voor wat er mis is gegaan met het fokken van honden. De film concentreerde zich niet alleen op Bulldogs, ze benadrukten enkele drastische veranderingen in andere rassen zoals de mopshond, Duitse herder, bassethond, Bull Terrier en teckel.

Ik zou ook graag willen weten of ze op dit moment wijzigingen kunnen aanbrengen wat de Bulldog betreft. Misschien aten deze geminiaturiseerde buldoggen minder voedsel en namen ze minder ruimte in beslag in de krappe vertrekken die alle vrouwen zich konden veroorloven met hun magere loon. Het programma verklaarde dat de meeste Bulldogs niet op natuurlijke wijze kunnen bevallen omdat hun hoofd zo groot is geworden. In het VK wordt de hond geassocieerd met Churchill Insurance (hoewel de hond van Winston Churchill, hoewel vaak een bulldog genoemd, hoogstwaarschijnlijk een mopshond was) en de mascotte is voor verschillende voetbal- en rugbyteams.

Alleen al in de VS vertegenwoordigt de bulldog bijna vier dozijn universiteiten en 250 middelbare scholen, en is de onofficiële mascotte voor de Amerikaanse mariniers. De film bracht drie onafhankelijke rapporten voort die allemaal ontdekten dat fokken voor „extreme eigenschappen”, zoals het enorme en korte hoofd van de bulldog schadelijk is voor de gezondheid en het welzijn van de honden. Het wordt aanbevolen om Bulldogs te houden in een ruimte met airconditioning met beperkte uitstapjes buiten wanneer de temperatuur hoger is dan 80 graden F, of wanneer de luchtvochtigheid hoog is. Johnson, zou zijn bulldogs moeten kennen, aangezien hij een van de twee mannen is die worden gecrediteerd voor het redden van het ras en het creëren van de Amerikaanse bulldog.

Gewoonlijk aangeduid als de Engelse Bulldog, is de term „Bulldog” terug te voeren op het jaar 1568.Tegenwoordig is de Franse Bulldog het vierde populairste ras van het land volgens AKC-registraties - niet slecht voor een hervormde gootsnipe die vroeger aan de verkeerde kant van de sporen hing. En hoewel Bulldogs geweldige metgezellen zijn qua persoonlijkheid, hebben de talrijke gezondheidsproblemen die het ras teisteren veel eigenaren diepbedroefd achtergelaten. Herziening van rasstandaarden, om evidence-based limieten op te nemen voor fysieke kenmerken zoals snuitkorting, en volledige overweging van andere benaderingen zoals outcrossing, zijn nu nodig om ervoor te zorgen dat rassen met een hoog risico, zoals de Engelse bulldog, niet onnodig blijven lijden.