Wat is er mis met bulldogs?

Ze zijn extreem gevoelig voor warmteproblemen, kunnen gemakkelijk verdrinken in zwembaden of ander water en vereisen dagelijkse reiniging van hun huidplooien om problemen te voorkomen. De lijst met kwalen van de bulldog is lang. Ten eerste maken hun dikke, laaghangende lichamen, brede schouders en smalle heupen buldoggen vatbaar voor heupdysplasie en maken het moeilijk voor hen om zich te verplaatsen. Korte snuiten en samengedrukte schedels zorgen ervoor dat de meesten ernstige ademhalingsmoeilijkheden hebben, wat niet alleen hun risico op ademhalingsgerelateerde dood verhoogt, maar het ook moeilijk maakt om koel te blijven.

Een rimpelige huid kan bulldogs ook vatbaarder maken voor oog- en oorproblemen. Alsof dat nog niet genoeg is, worden de honden geplaagd door allergische reacties en auto-immuunziekten verergerd door inteelt. De kans is groot dat als je een Engelse Bulldog bezit, je ze zwaar naar adem hebt horen snurken, snurken of hijgen. De gezondheidsproblemen van uw hond kunnen alles omvatten, van ademhalingsmoeilijkheden tot botafwijkingen.

Het is essentieel om op de hoogte te zijn van de meest voorkomende gezondheidsproblemen van Engelse bulldog en hoe u deze het beste kunt verzorgen en voorkomen. Je lieve viervoetige familielid verdient het. De volgende zijn 10 Engelse bulldog veelvoorkomende gezondheidsproblemen. De symptomen van het Brachycephalic Airway Syndrome verergeren met obesitas, dus door uw pup een gezond dieet te geven en hun gewicht te controleren, kan hen enige verlichting bieden.

Het wordt geadviseerd dat voor honden met Brachycefale rassen met slechts milde symptomen BAS kan worden beheerd door stress en oververhitting te vermijden en regelmatig te bewegen. Ze hebben problemen met hun ademhalings- en ademhalingssystemen als gevolg van de vergroting van het zachte gehemelte en vernauwing van de orofarynx. Ze staan ook bekend om problemen met hun hart, heupen, ogen en huid. Bulldogs zijn een ernstig brachycefaal (plat gezicht) ras.

Vanwege hun korte gezicht zal een Engelse Bulldog tot op zekere hoogte lijden aan een aandoening die brachycefaal syndroom wordt genoemd (volledige naam Brachycephalic Airway Obstructive Syndrome of BAOS), die allerlei gezondheidsproblemen voor uw hond kan veroorzaken. Het ademhalingssysteem van dit ras is daardoor erg kwetsbaar. Vanwege het brachycefale syndroom moet uw Engelse Bulldog in een huis met airconditioning worden bewaard en nauwlettend worden gecontroleerd tijdens zware activiteiten, vooral als het buiten warm is. Sterker nog, je moet je hond niet toestaan om zich buiten in te spannen als het warm is, gewoon om veilig te zijn.

Voor sommigen is de Bulldog een schattige metgezel met vatbovenlijf, voor anderen zijn ze het posterkind voor wat er mis is gegaan met het fokken van honden.