Wat is het stomste hondenras?

De 10 domste hondenrassen en waarom ze worden gekarakteriseerd als „domme Afghaanse hond. De Afghaanse windhond is de „domste hond. Basenji's maken ook de lijst met domste hondenrassen. Bulldogs staan bekend om hun koppigheid.

Chow Chow kan ook moeilijk te trainen zijn. Stanley Coren's boek The Intelligence of Dogs uit 1994 bevat drie soorten hondensmarts. Instinctieve intelligentie laat zien hoe goed een hond is in de taken waarvoor hij is gefokt. Adaptieve intelligentie meet of een hond problemen alleen kan oplossen door kritisch na te denken.

Ten slotte meet gehoorzame intelligentie het vermogen van een hond om commando's te leren en te volgen. Om pups weer op de bestuurdersstoel te zetten, zullen we de lijst van de 25 domste hondenrassen doornemen, uitleggen waarom ze worden gezien als „dom” en waarom ze toch niet zo dom zijn. Afghaanse honden hebben lange, mooie jassen en worden vaak beschreven als gedragen zich als katten. De Afrikaanse Basenji is bijna helemaal stil en produceert een hyena-achtige „lach” in plaats van een schors.

De direct herkenbare Basset Hound heeft lange, slappe oren en een superkrachtig reukvermogen. Het beroemde ras dat Snoopy inspireerde, Beagles zijn vastberaden, aanhankelijke jagers met sterke neuzen en mooie jassen. Borzois hebben prachtige jassen, en ze vergeten het nooit, en gedragen zich veel als katten in hun standvastige toewijding aan hygiëne. Bloedhonden voldoen niet aan hun gory-klinkende naam en zien er meer uit als adorabel hangende droopy zakken dan machtige jagers.

De Bull Terrier is een speelse clown met een kenmerkende ronde snuit en grote puntige oren. De extreem knuffelige bulldog, met zijn kenmerkende verkreukelde snuit, is beschuldigd van dwaasheid in zowel zijn Engelse als Franse variëteiten. Oorspronkelijk gefokt als mousers, Scotties maakte zoveel indruk op een 17e-eeuwse laird met hun volharding dat hij ze de bijnaam „diehards” noemde. Dus, welke honden waren de slimste en welke honden werden gerangschikt als enkele van de domste hondenrassen? Mastiff-honden staan bekend om hun imposante formaat en zoete aard, dus het is een beetje een verrassing voor hondenliefhebbers van Mastiff dat ze bovenaan de lijst staan als een van de domste hondenrassen.

Wat geeft? De Bulldog, genoemd naar zijn bloedige geschiedenis als stierenvechthond in de 13e eeuw, staat bekend en geliefd om zijn squat build, gerimpelde huid en afgeplat gezicht. Hij staat ook bekend als een van de domste hondenrassen. Bij het verbieden van stierenvechten in 1835 werd de Bulldog echter gefokt in een poging te voorkomen dat het ras uitsterft. Enthousiastelingen waren voorzichtig om de Bulldog ook gelijkmatiger te maken, en wat resulteerde is een schattig aanhankelijk hondje dat net zo uniek is in persoonlijkheid als qua uiterlijk.

Hoewel hij misschien niet de meest intelligente hond ter wereld is, is dit een van de domste hondenrassen die wordt aanbeden vanwege zijn zoete en domme houding. Bulldogs staan momenteel zelfs op nummer 5 op de lijst van Amerika's populairste hondenrassen van de American Kennel Club. Als ze zouden worden getest in een categorie voor het volgen van geuren, zouden ze waarschijnlijk behoren tot de slimste hondenrassen. Dat gezegd hebbende, de domste hondenrassen hierboven worden alleen als „dom” beschouwd op basis van de taken waarin ze zijn getest.

Veel van de domste hondenrassen hierboven kunnen ook als dom worden beschouwd, simpelweg omdat ze moeilijker te trainen zijn. Dit is slechts een van de redenen dat de wetenschap achter deze studies onbetrouwbaar kan zijn. Sommige experts suggereerden zelfs dat honden die moeilijk te trainen zijn, moeilijk kunnen zijn omdat ze zich gemakkelijker vervelen. Dit is vooral relevant als je bedenkt wat we al hebben besproken bij het beoordelen van de domste hondenrassen; dat elke hond is gefokt voor een specifieke vaardigheid.

Sommige honden werden gefokt als jagers, terwijl andere werden gefokt om te kudden. Sommige honden zijn gefokt om ongedierte te vangen, terwijl andere gewoon waren ontworpen om op iemands schoot te knuffelen. Dus, is uw hond echt een van de domste hondenrassen, of is hij gewoon heel goed in de specifieke vaardigheden waarvoor hij is gefokt? Zoals we hierboven kort hebben vermeld, kunnen zeer intelligente honden worden verward voor de domste hondenrassen, alleen vanwege hun onafhankelijke karakter. De waarheid is dat veel koppige honden eigenlijk behoorlijk intelligent zijn, en daarom zijn ze vaak meer geïnteresseerd in het afzien van saaie trainingssessies en dingen doen die voor hen leuker en stimulerender zijn.

Dus, omwille van het argument, laten we eens kijken dat je een van de domste hondenrassen hebt die hierboven zijn vermeld (onthoud, dat „domme hond eigenlijk best slim is). Hoe train je een hond die niet geïnteresseerd is om getraind te worden? Dus, wat is het beste advies voor het trainen van de domste hondenrassen? Houd de training kort, leuk en vriendelijk. Als je merkt dat je hond zich verveelt of afgeleid raakt, geef hem dan een pauze. Net als de Lhasa Apso staat de Tibetaanse Terriër bovenaan de lijst van minst intelligente hondenrassen.

Deze honden zijn zeer loyaal en beschermend voor zichzelf. Ondanks dat ze een terriër zijn, zijn ze vrij zachtaardig en gereserveerd in huis. Deze honden staan vooral bekend om hun lange, zijdezachte vacht. Maar vaak is het verbergen onder die sloten een complexere hond.

Afghanen gedijen op een hoog niveau van activiteit, en de American Kennel Club zegt dat ze veel omheinde hardloopruimte nodig hebben. Hoewel ze geweldige jachtmetgezellen zijn, worden Afghaanse honden soms als een beetje idioot beschouwd, en hun gevoelige maar onafhankelijke karakter kan het trainen van hen een moeilijke taak maken. Beagles zijn vriendelijke, happy-go-lucky en ronduit schattige pups. En hoewel hun lieve kleine gezichten je naar binnen zullen trekken, is het hun werkende rasmentaliteit die hen over het algemeen erkenning geeft als een intelligent ras.

Beagles zijn echter niet bepaald het type leider, omdat ze het liefst in pakketten jagen. En bovendien zegt de AKC dat hun neiging om altijd hun neus te volgen hen in „plakkerige situaties” kan brengen, waardoor ze op onze lijst terechtkomen. De bulldog is onmiskenbaar lief, en hun grappige karakter maakt ze ietwat domme maar vriendelijke wezens. Ze zullen nooit smeken om lichaamsbeweging, en ze zitten liever op je schoot dan ergens anders in huis.

Omdat ze echter graag hun metgezellen willen plezieren, reageren ze goed op training, dus dat is een pluspunt. Hoewel buldoggen niet erg slim zijn, zijn ze erg aanhankelijk. De Basenji is een jachthond dat is gefokt uit dieren afkomstig uit Centraal-Afrika. De meeste van de grote kennelclubs in de Engelssprekende wereld plaatsen het ras in de Hound Group; meer specifiek, het kan worden geclassificeerd als behorend tot het type sighthound.

De Fédération Cynologique Internationale plaatst het ras in groep 5, Spitz en Primitive types, en de United Kennel Club (VS) plaatst het ras in de Sighthound %26 Pariah Group. Bulldog is de naam voor een hondenras dat gewoonlijk de Engelse Bulldog wordt genoemd. Andere Bulldog-rassen zijn de American Bulldog, Olde English Bulldogge en de Franse Bulldog. De Bulldog is een gespierde zware hond met een gerimpeld gezicht en een kenmerkende ingedrukte neus.

De American Kennel Club (AKC), The Kennel Club (VK) en de United Kennel Club (UKC) houden toezicht op de foknormen. De Engelse Mastiff, door de meeste Kennel Clubs simpelweg aangeduid als de Mastiff, is een ras van grote honden dat misschien afstamt van de oude Alaunt via de Pugnaces Britanniae. Te onderscheiden door enorme afmetingen, massieve kop en een beperkt kleurengamma, maar altijd met een zwart masker, staat de Mastiff bekend om zijn zachte temperament. De afstamming van moderne honden gaat terug tot het begin van de 19e eeuw en het moderne type werd gestabiliseerd in de jaren 1880.

Na een periode van scherpe daling heeft de Mastiff zijn wereldwijde populariteit vergroot. Staat uw hond op de Top 10 domste hondenrassenlijst? Deel je trainingservaringen en -opvattingen met ons door hieronder een reactie achter te laten. De volgende lijst van de Top 20 domste hondenrassen is gebaseerd op het vermogen van een hond om nieuwe commando's te leren en bevelen op te volgen. De Sint-Bernard werd gefokt als herdershond, en ze dienden ook als zoek- en reddingshonden in de Zwitserse Alpen.

Hoewel de chihuahua misschien zijn winnende populariteit heeft gewonnen als woordvoerster van Taco Bell, is deze speelgoedhond een go-to nietje geweest voor mensen die op zoek zijn naar een onopvallende pup. Onlangs heeft de wetenschap bevestigd dat de meeste honden, ongeacht waar ze scoren in het intelligentiespectrum en ongeacht hun ras of mix, emotioneel en intellectueel vergelijkbaar zijn met de gemiddelde 2,5 jaar oude peuter. Bloedhonden zijn waakzame honden met een one-track mind waardoor ze een van's werelds beste geurhonden zijn. Hoewel u nooit volledig kunt stoppen met afstoten, zal het kiezen van de beste desheddingshampoo voor honden het haar van uw hond helpen versterken, en het kan zelfs helpen om hun huid te genezen.

En vergeet niet, alleen omdat een hond op de lijst van domste hondenrassen staat, wil nog niet zeggen dat hij eigenlijk dom is. Hoewel deze kleine hond graag wil behagen en snel leert, mist hij de motivatie en focus van sommige van zijn andere hondentegenhangers. Ze hebben het doorstaan als een gewilde metgezel schoothondje dat weinig nieuwe taken hoeft te leren of uit te blinken in gehoorzaamheid. De Old English Sheepdog is een klassieke herdershond die zijn instinct moet inzetten om hun ware intelligentie te tonen.

Dit hondenras is gefokt en vereerd door de koninklijke leden van de Tang-dynastie in China en heeft het in zijn genen om de rol van arm-candy op zich te nemen. Bloedhonden zijn enkele van de meest gebruikte politiehonden ter wereld - althans voor zoeken en verdovende middelen. Zoals veel van de honden op deze lijst, is de Italiaanse windhond in plaats daarvan gefocust op dingen die belangrijk voor hem zijn, in tegenstelling tot wat belangrijk is voor de trainer. .