Worden buldoggen beschouwd als groot ras?

Engelse buldoggen worden normaal gesproken beschouwd als een hond van een groot ras, en ze zijn vatbaar voor heupproblemen - „Volledige grootte is normaal 45-65 lbs of zo-gewoon kort, cobby en zwaar in een kleiner pakket. Makkelijk genoeg voer als puppy van een groot ras. De Engelse bulldog is een gespierde kleine krachtpatser wiens karakteristieke crablike waddle grote kracht, stabiliteit en kracht uitstraalt. Bulldogs worden gekenmerkt door hun grote hoofden en brede schouders.

Gezien hun korte, stevige en wijd geplaatste benen hebben ze de neiging om vrij langzaam te bewegen. Het gemiddelde gewicht van de Engelse Bulldog ligt tussen de 40 en 50 pond. Geclassificeerd als middelgrote honden, staan ze tussen de 12 en 16 centimeter lang op de schouders. Ongeacht het ras hebben alle buldoggen die opvallende spieropbouw met een ingeduwde neus, kleine oren en rollende gang.

Ze hebben een korte en gladde vacht die in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Sommige soorten kunnen zelfs worden geclassificeerd als grote honden, terwijl andere rassen meer een kleine hond zijn. Hoewel buldoggen graag op je schoot kruipen, zijn het geen strikt luie honden en genieten ze van matige lichaamsbeweging. Dat gezegd hebbende, kunnen velen gelukkig leven in een stadsappartement of een landhuis met een achtertuin.

Wat belangrijk is, is dat je deze pups de zorg en aandacht geeft die ze nodig hebben, zodat ze een goed dieet krijgen en vanaf jonge leeftijd goed worden opgeleid. Ze moeten ook in kamers met airconditioning verblijven bij warm of vochtig weer, omdat hun korte snuit de ademhaling bemoeilijkt. De Alapaha Blue-Blood Bulldog werd in het zuiden van de Verenigde Staten gefokt als een catdog, die vee of andere dieren zou achtervolgen en vangen, volgens Vet Street. Bulldogs staan niet bekend als blaffen, maar ze kunnen veel geluiden maken, vooral als ze slapen.

De Catahoula Bulldog is volgens DogTime een kruising tussen de Catahoula Leopard Dog en American Bulldog. Warmte is een speciale zorg bij dit ras, omdat Bulldogs zichzelf niet efficiënt kunnen koelen door te hijgen. Bulldogs werden in 1880 naar de VS gebracht en de American Kennel Club (AKC) erkende het ras tien jaar later. Bovendien kunnen sommige mensen zeggen dat Engelse Bulldogs bekend staan als lui en misschien niet zoveel interesse hebben in dingen als andere rassen.

Red-Tiger Bulldogs hebben een bijna gebeiteld hoofd dat een sfeer van elegantie, karakter en kracht uitstraalt. Victoriaanse Bulldogs vragen veel aandacht omdat ze last kunnen hebben van verlatingsangst, maar het zijn geen overdreven actieve honden, dus alleen's nachts met ze opkrullen is voldoende comfort. Maar als je een stel Franse of Amerikaanse bulldog-accounts volgt voor hun totale schattigheid, dan is het adopteren van een pup van een van de tientallen buldograssen die er zijn waarschijnlijk een hondenmatch made in Heaven. Pups die volgens deze normen zijn gefokt, hebben minder kans om sommige medische aandoeningen te erven, terwijl andere, zoals Brachycephalic Airway Syndrome, bijna alle buldoggen treffen omdat de rasstandaard een voorkeur voor Bulldogs met kortere muilkorven versterkt.

Nadat stierenaas in de jaren 1830 was verboden, nam de populariteit van de Bulldog af en was bijna uitgestorven. Ze hebben vergelijkbare persoonlijkheidskenmerken als andere buldoggen, zoals super loyaal en beschermend zijn, maar heel zachtaardig en aanhankelijk. De Ca de Bou werd voor het eerst geïntroduceerd op de Balearen voor de kust van Spanje in de jaren 1200, volgens Old Red English Bulldogs Kennel. Bulldogs worden herkend door hun iconische rimpels, kostbare geperste zure mokgezichten en schattige gedrongen bouw.

Het zijn grotere bulldogs, klokken in met 100 tot 120 pond en bereiken 24 tot 27 inch hoog, maar ze zijn niet agressief tegenover andere honden en kunnen zich goed gedragen rond hun harige vrienden met de juiste zorg.