Zijn buldoggen groot of klein?

Hoewel Amerikaanse bulldogs intimiderend kunnen lijken met een groot hoofd en een hoogte van 20 tot 28 inch, zijn ze eigenlijk extreem zachtaardig en aanhankelijk. Volgens Pet MD staan ze bekend als een grote schoothondje dat van kinderen houdt. De Engelse bulldog is een gespierde kleine krachtpatser wiens karakteristieke crablike waddle grote kracht, stabiliteit en kracht uitstraalt. Eenmaal gefokt als miniatuurversies van bulldogs, zijn Frenchies aanzienlijk kleiner dan andere buldograssen.

Ze wegen minder dan 30 pond, maar ze maken hun kleine formaat goed met ongegeneerd gedurfd karakter. Ze hebben niet veel beweging nodig en kunnen ademhalingsproblemen krijgen als ze bij warm weer worden uitgeoefend. Franse Bulldogs, een van Amerika's populairste kleine hondenrassen, zijn stil maar alert, waardoor ze bijna net zo effectief zijn als hun Amerikaanse en Engelse waakhondenneven. De Engelse Bulldog is een kleine hond met een groot, groter dan levensgroot uiterlijk.

Met zulke unieke fysieke kenmerken als stevige benen, een groot hoofd en schattige gelaatstrekken is het gemakkelijk in te zien waarom ze een populair ras zijn. Bulldogs worden nooit aangezien voor andere hondenrassen. Het is een middelgrote hond met een dik, laaghangend lichaam. Hun korte snuitkop is enorm en vierkant.

Ze hebben brede schouders en borst, met dikke, stevige ledematen. Bulldogs zijn korte, middelgrote honden met extra huidplooien en veel genegenheid om te delen. GrootteVolwassen buldoggen bereiken 14 tot 15 inch lang en kunnen tot 40 tot 50 pond wegen. Vrouwtjes zijn over het algemeen ongeveer 10 pond kleiner dan mannetjes.

Niet alle Bulldogs krijgen een of meer van deze ziekten, maar het is belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn, zodat u geïnformeerd kunt worden wanneer u fokkers interviewt en kunt weten waar u op moet letten gedurende het hele leven van uw Bulldog. De meesten moeten keizersneden hebben om hun puppy's te bezorgen, dus het fokken van een Bulldog is een duur voorstel. Hoewel buldoggen een beetje bullehead kunnen zijn, kunnen ze worden getraind om gehoorzaam te zijn, vooral met traktaties. Amerikaanse buldoggen en boksers vallen ook in deze categorie stierenrassen, maar zijn ook heel verschillende dieren.

Koppigheid is misschien gewoon een teken van intelligentie, aangezien buldoggen zich er terdege van bewust lijken dat ze hun baasjes kunnen afwachten. Er is de overtuiging dat de Franse Bulldog, zoals de naam al aangeeft, in Frankrijk werd ontwikkeld door speelgoedbuldoggen uit Engeland (nu uitgestorven) over te steken die door Engelse kantarbeiders naar Frankrijk werden overgebracht. Olde English Bulldogges werden selectief gefokt om de ademhalings- en fokproblemen van de Engelse Bulldog te elimineren en om te lijken op het uiterlijk van de oude originele stierenaashonden die doen denken aan het verleden. In 1875 werd een andere Bulldog-club opgericht en ontwikkelde deze een rasstandaard die vergelijkbaar was met de Philo-Kuon.

En hun brede mond en krachtige kaken waren onmogelijk voor de stier om af te schudden zodra de Bulldog zijn snuit stevig vasthield. Nadat je de rimpels hebt schoongemaakt, was je de neus van je Bulldog en breng je er vaseline op aan om hem zacht te houden en te voorkomen dat het droog en schilferig wordt. Extreme temperaturen kunnen ademhalingsmoeilijkheden verergeren en sommige luchtvaartmaatschappijen kunnen vanwege dit probleem weigeren Bulldogs te vervoeren. Bulldogs werden naar de Verenigde Staten gebracht en in 1880 werd een gestroomde en witte Bulldog genaamd Donald getoond in New York.

Een Bulldog heeft een hangende bovenlip en zijn onderkaak is onderschot, wat betekent dat zijn ondertanden verder uitsteken dan zijn bovenste tanden. Bulldogs willen graag behagen, zegt de American Kennel Club, maar je moet ze wel laten zien wie de baas is. Andere gezondheidsproblemen van Amerikaanse bulldogs zijn neuronale ceroïde lipofuscinose, aandoeningen van de nier, schildklierproblemen, ACL-tranen, kersenoog, entropion en botkanker.