Zijn bulldogs een goede gezinshond?

Betrouwbaar en voorspelbaar, de bulldog is een geweldig familiehuisdier en houdt van de meeste kinderen. Mensgericht als ras, vragen ze actief menselijke aandacht. Ze hebben echter de moed behouden die oorspronkelijk in hen werd gefokt voor stierenaas, dus zijn ze fijne waakhonden. Bulldog-puppy's zitten vol energie en zijn nobele metgezellen voor jongere kinderen.

Ze hebben veel energie en tolereren, wanneer ze worden getraind, nieuwsgierige, onhandige peuters. Bereid om te rennen, rommelig te worden en met je kind te spelen, zijn bulldogs goed met kinderen. De Bulldogs van vandaag zijn gezelschapsdieren en niet zo atletisch. Maar het zijn rustige, vriendelijke en aanhankelijke honden.

De bulldog, vaak de Engelse bulldog genoemd, is als geen andere hond. Het is geliefd om zijn laag zwaaide, zwaar geplaatste lichaam, enorme kop en kenmerkende scowl. Honderden jaren lang werd de bulldog in Engeland gebruikt voor bullbaiting, een gruwelijke sport die begin 1800 verboden was. Destijds was de bulldog groter en woest dan de zachte bankaardappel die we vandaag kennen en waar we van houden.

De transformatie kwam tot stand toen fokkers probeerden de bulldog om te vormen tot een lief familiehuisdier in plaats van een felle vechter. De bulldog van vandaag is waardig en vredig. Het ras is een populaire schoolmascotte en gezinshond. Ze staan bekend om hun vriendschappen met kinderen, waardoor de bulldog een uitstekende metgezel is voor gezinnen.

Qua persoonlijkheid raakt de iconische Engelse bulldog de juiste noten. Hij is aanhankelijk, gelijkmatig gehumeurd en houdt ervan om in de buurt van kinderen te zijn. Nooit gehaast, dit ras is een goede keuze voor gezinnen met een even ontspannen levensstijl. Bulldogs zijn goed met andere huisdieren, maar kunnen op hun hoede zijn voor vreemde honden.

In het begin gebruikte de club de Britse rasstandaard, maar dacht dat het niet beknopt genoeg was, dus ontwikkelden ze in 1894 de Amerikaanse standaard voor wat ze de in Amerika gefokte Bulldog noemden. Wanneer uw bulldog u ervan weerhoudt uw kinderen aan te raken of te versnellen terwijl u blokkeert, zijn ze middelen die uw kinderen bewaken. Bulldogs worden soms gekocht zonder enig duidelijk begrip van wat er in het bezit komt, en deze honden komen vaak terecht in de zorg van reddingsgroepen, die adoptie of bevordering nodig hebben. Om de vraag te beantwoorden „zijn Engelse Bulldogs goede huisdieren, laten we eens kijken naar wat basisinformatie over dit ras.

Bulldog-rassen verschillen ook enigszins in persoonlijkheid, hoewel de meeste buldoggen meestal een beetje stierenkoppig zijn (d.w.z. Engelse Bulldogs zijn middelgrote honden, al was het maar vanwege hun lengte slechts 14 tot 15 centimeter lang, maar kunnen tot 50 pond wegen. De Engelse Bulldog heeft eigenlijk een achtergrond als vechthond, wat het ras sterke schouders en fronsende gezichten geeft. Je moet je kinderen tijdens zijn voedertijd uit de buurt van je Bulldog houden en waarschijnlijk ook je andere dieren uit de buurt van je bulldog voeren.

In 1875 werd een andere Bulldog-club opgericht en ontwikkelde deze een rasstandaard die vergelijkbaar was met de Philo-Kuon. Hoewel een Engelse Bulldog zeker een volkstrekker is met degenen die hij kent, en vreemden waarmee hij kennis maakt, vertoont hij soms enige agressie jegens andere honden. Hun koppigheid betekent dat positieve versterkingstechnieken het beste werken voor je Bulldog in korte, leuke trainingssessies. Tegenwoordig bekend als een gelukkige, dwaze, mollige hond, werd de Engelse Bulldog oorspronkelijk gefokt voor het vechten en lokken van stieren.

Hoewel Engelse Bulldogs oorspronkelijk werden gefokt om dieren te bestrijden, is hun agressieve karakter getemperd door decennia van fokken. Een Bulldog heeft een hangende bovenlip en zijn onderkaak is onderschot, wat betekent dat zijn ondertanden verder uitsteken dan zijn bovenste tanden.