Zijn bulldogs erg slim?

Engelse buldoggen zijn volgens hondenpsycholoog Stanley Coren niet erg slimme honden. In feite staan ze gerangschikt als het 136e slimste ras voor gehoorzaamheid %26 werkende intelligentie. Bulldogs zijn geweldig om zelf te leren - zonder afhankelijk te zijn van hun baasjes. Engelse buldoggen zijn slimme en intelligente honden.

Ze brengen een sterke emotionele intelligentie over en zijn niet alleen scherpzinnig en gevoelig voor hun omgeving, maar ze zijn ook uitzonderlijk beschermend voor hun eigenaren, Onze Engelse bulldog is verrassend slim maar koppig en gek. Volgens professionele Bulldog-hondenexperts scoren Bulldog-honden op 5 in een schaal van de meest intelligente hondenrassen. Overweegt u om een Bulldog te krijgen en te willen en zich af te vragen of Bulldog een intelligent hondenras is? Volgens hondenexperts scoren Bulldogs op 5 in de schaal van intelligente hondenrassen. Volgens experts zijn Engelse Bulldogs een van de 'minst intelligent' hoektanden.

Maar hoe meten ze de intelligentie van honden? Het komt allemaal neer op Coren's Dog Intelligence Criteria. American Bulldogs zijn veel gezonder (en leven ongeveer twee keer zo lang), maar ze zijn niet zonder hun problemen. Volgens talrijke deskundigen op het gebied van hondengedrag zijn de mentale vermogens van Bulldogs relatief vergelijkbaar met die van een menselijk kind tussen 2 en 2,5 jaar oud. Ondanks cartoonafbeeldingen van hen als woeste honden, worden de Bulldogs van vandaag gefokt om aanhankelijk en vriendelijk te zijn.

Houd er rekening mee dat de statistieken van professor Coren op een glijdende schaal liggen, aangezien elke Bulldog anders wordt gefokt en grootgebracht. Franse Bulldogs zijn intelligent, en ze trainen is eenvoudig zolang je het maar een spel laat lijken en het leuk houdt. Lees hier meer over het classificatieniveau van Bulldog intelligentie, hoe je een Bulldog IQ-test kunt doen en meer over de Bulldogs-intelligentie. Bulldogs kunnen van nature koppig zijn en een deel van deze aanpak komt voort uit hun vermogen om hun opties te overwegen en na te denken.

Het wist echter niet dat Engelse Bulldogs het niet goed doen op het gebied van werkende intelligentie. Compact van formaat en met een kenmerkende shuffle, beschikt de Engelse bulldog over bekende en zeer herkenbare functies. Het is bewezen dat Engelse buldoggen een aangeboren neiging hebben om eigenaren te beschermen en zelfs mededogen en empathie te bieden wanneer ze rouwen. Engelse en Franse Bulldogs hebben nogal wat overeenkomsten, maar ze hebben allebei zeer unieke kenmerken.

Door je Bulldog vaker uit te schakelen en ze te onderwerpen aan een gloednieuwe omgeving en scenario's, kun je hun intelligentie aanzienlijk helpen ontwikkelen.