Zijn engelse bulldogs slim of dom?

Engelse buldoggen zijn volgens hondenpsycholoog Stanley Coren niet erg slimme honden. In feite staan ze gerangschikt als het 136e slimste ras voor gehoorzaamheid %26 werkende intelligentie. Bulldogs zijn geweldig om zelf te leren - zonder afhankelijk te zijn van hun baasjes. Engelse buldoggen zijn slimme en intelligente honden.

Ze brengen een sterke emotionele intelligentie over en zijn niet alleen scherpzinnig en gevoelig voor hun omgeving, maar ze zijn ook uitzonderlijk beschermend voor hun eigenaren. Onze Engelse bulldog is verrassend slim maar koppig en gek. Een ander ras dat bekend staat om koppigheid op de lijst van domste hondenrassen is de Bulldog. De term „bullheaded past de Bulldog bij een T.

Om deze reden kunnen Bulldogs moeilijk te trainen zijn, maar dom? Je hoeft alleen maar naar een van de beroemde skateboarden of surfen Bulldogs te kijken om te zien dat ze zeker in staat zijn om te leren. Bulldogs worden ook als lui bestempeld, maar sommigen genieten duidelijk van krachtigere activiteiten dan op de bank liggen. American Bulldogs zijn veel gezonder (en leven ongeveer twee keer zo lang), maar ze zijn niet zonder hun problemen. Nu hondengevechten illegaal zijn, heeft de bulldog zijn bokshandschoenen opgehangen en zijn agressievere neigingen verloren door selectief fokken.

Als ze niet uitgestrekt zijn in een zonnestraal en wegsnurken, zijn Bulldogs loyaal te vinden die hun favoriete mensen volgen. Franse Bulldogs zijn intelligent, en ze trainen is eenvoudig zolang je het maar een spel laat lijken en het leuk houdt. De Franse bulldog wordt beschouwd als een van de gezondste buldograssen, maar ze kunnen lijden aan de ziekte van Von Willebrand, een bloedingsstoornis. Als je het nog niet geraden hebt, werden bulldogs geboren om vechters te zijn, mano een mano gaan met andere honden in de hondenboksring.

Nu met pensioen gaan, lijken buldoggen meer op schoothondjes, hoewel ze nog steeds uitstekende waakhonden zijn met training. Een ontspannen en luie karakter van bulldogs, plus aangeboren koppigheid, kunnen hun intelligentie in twijfel trekken. Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het afhangt van het ras van bulldog en de persoonlijkheid van het individu. Sommige mensen zeggen misschien dat Engelse buldoggen lui zijn, terwijl anderen misschien zeggen dat ze gewoon onafhankelijk zijn.

Veel mensen weten niet wat het oorspronkelijke doel van de bulldog diende, maar een snelle inventaris van zijn anatomie kan onthullend zijn. Hoewel Amerikaanse buldoggen langer, actiever en atletischer zijn, zijn Engelse buldoggen kleiner en daarom stiller. De Olde English Bulldogge is een gespierde, middelgrote hond met grote kracht, stabiliteit en atletiek. Als je je Engelse bulldog probeert te trainen, wees dan bereid om door het moeras van koppigheid te ploeteren.