Hoe ziet een originele Engelse bulldog eruit?

Het hoofd van de Original English Bulldogge is plat en breed met een sterke kaak. De kaak heeft een kenmerkende onderschotbeet. De nek is middellang, zwaar gespierd en breder naar de schouders toe. De Old English Bulldog is een hondenras.

De Engelse bloedsport van stierenaas maakte een gespecialiseerd ras mogelijk in de vorm van de Old English Bulldog. De belangrijkste locaties in Londen voor deze tentoonstellingen waren de Westminster Pit, Beargarden en Old Conduit Fields. Twee andere erkende leden van het ras zijn te zien in het schilderij Crib and Rosa uit 1817, waarbij Rosa een voorbeeld is van de vorm en grootte van het ideale type Oud-Engelse Bulldog, zij het tekort aan rimpels rond het hoofd en de nek en in wezen van bot in de ledematen. In Engeland veroorzaakte de goedkeuring van de Cruelty to Animals Act 1835 een afname van stierenaas en hondengevechten, wat leidde tot een gebrek aan interesse in het bestendigen van de Old English Bulldog.

. Vaak verward met de Old English Bulldog, staat de Bulldog bekend om zijn zoete karakter; hij heeft niet de snelheid en behendigheid die de definitieve kenmerken waren van de Old English Bulldog. Tegenwoordig hebben fokkers de bulldog gefokt om meer uitgesproken rimpels in het gezicht te hebben en een nog dikker en kraaklichaam te hebben. De AKC beschrijft de ideale hond als een zwaar, dik opgezet, laag zwaaiend lichaam, een enorm kort hoofd, brede schouders en stevige ledematen.

Helaas lijden buldoggen aan een aantal gezondheidsproblemen, zoals ademhalingsproblemen en oververhitting. Olde English Bulldogges zijn stevig, gespierd en toch met grote botten, enigszins behendig en atletisch. Hun krachtige, omvangrijke koppen hebben brede snuiten en gegroefde wenkbrauwen. Hun oren kunnen parmantig zijn of hangen.

Ze hebben dikke, krachtige halzen en gedrongen benen, waardoor een ietwat „cobby” lichaam ontstaat. Oud-Engelse Bulldogges hebben korte, grove jassen die in wit kunnen worden geleverd met vlekken rood, grijs en gestroomd; of effen kleuren van reekalf, rood, zwart of zwart %26 wit. De Engelse bulldog is een middelgrote hond met korte benen. Het is een kortharig ras met een gladde vacht.

Engelse buldoggen staan bekend om hun brede snuiten met mopsneus en hun gedrongen lichamen. De naam bulldog komt van het feit dat ze ooit werden gebruikt voor stierenaas, en omdat ze eruit zien als miniatuurstieren. De gemiddelde eigendomskosten van een Engelse Bulldog (in dierenartskosten) bedragen meer dan enkele duizenden dollars per jaar. Fechimer uit de staat Ohio komt tot een atletisch buldogras met een vergelijkbare bouw en zachtere instelling dan dat van de uitgestorven Old English Bulldog.

De Olde English Bulldogge van vandaag ziet er anders uit dan zijn levende familielid, de Engelse Bulldog, en werd naar keuze genoemd om de twee te helpen onderscheiden. De beschrijving van de bulldog noemde zijn ronde kop, korte neus, kleine oren en breed, gespierd frame en benen. Ze begonnen overblijfselen van deze hond te kruisen met andere rassen in een poging te selecteren op het temperament en de kenmerken die ze wilden; ten slotte ontwikkelden ze de Engelse Bulldog. De OEB is een prima ras voor beginnende eigenaren, terwijl de American Bulldog wordt aanbevolen voor ervaren eigenaren.

De evolutie van Bulldog laat zien hoe ze door de eeuwen heen zijn veranderd, terwijl ze inzichten bieden in menselijke motieven en technieken voor het manipuleren van het ras. Hoewel deze aanpak niet alle problemen waarmee bulldogs worden geconfronteerd, zou het op zijn minst helpen terwijl hun genetische variantie op iets hogere niveaus blijft. Een fysieke beschrijving van de bulldog verscheen in de Cynographia Britannica 1800, een tekst met afbeeldingen en beschrijvingen van verschillende hondenrassen. Deze bizarre combinatie kan enkele van de veranderingen in de loop van de tijd verklaren in de schedel en het gezicht van moderne bulldogs.

Je hoeft mijn woord er niet voor te geloven; de link die bij de foto hoort, stelt ook dat het een Franse Bulldog is. De foto die je ondertitelde als „de Engelse bulldog” zoals die in 1911 was, is eigenlijk een Franse Bulldog, een apart en apart ras. Fokkers bepaalden een kruising tussen de Old English Bulldog en Old English Terrier creëerde een superieure vechthond met verhoogde snelheid en behendigheid. In het bijzonder heeft het laboratorium van Sargan vijf jaar bestudeerd waarom bulldogs zoveel moeite hebben met ademhalen, een bijzonder uitgesproken probleem in het ras, naast ontheemde heupen.

Brachycefaal luchtwegsyndroom kan mild zijn bij Olde Engelse Bulldogges, maar ernstig bij Franse Bulldogs en Engelse Bulldogs. .