Waar worden buldoggen gevonden?

Ze stammen af van de Oud-Engelse Bulldog, waarvan wordt gedacht dat hij al in de 17e eeuw in Amerika is aangekomen, overgebracht door de arbeidersklasse. Toen stierenaas eenmaal in het VK verboden was, lijkt het erop dat het ras niet verder nodig zou zijn, en ze zouden waarschijnlijk nu zijn uitgestorven als ze niet naar de Verenigde Staten en Duitsland zouden worden geëxporteerd. In de VS bleven buldoggen werken aan het hoeden van varkens en vee, vooral in delen van het zuiden waar het terrein te ruw was om hekken mogelijk te maken. In Duitsland werden buldoggen gekruist om uiteindelijk de bokser te creëren.

In Engeland werd de oorspronkelijke werkende bulldog gefokt tot een kleiner formaat, hoewel er enige onenigheid is over de vraag of dit alleen werd bereikt door selectief kleinere honden te fokken, of door kruising met mopshonden. Een bekende buldogfokker verklaarde categorisch: „Ik geloof niet dat een mopshond van 15 pond ooit werd gekruist in de 17e of de 18e eeuw met een Bulldog van 100 tot 120 pond. Ik geloof niet dat dit in die tijd mogelijk was, omdat ze geen kunstmatige inseminatie kenden. Marek Utikao, 43, zei dat hij met zijn hond uitliet met een vriend Jan.

American Bulldogs zijn een bekend ras dat meubels en schoenen zal vernietigen als ze niet genoeg te doen krijgen en dit is nog een reden waarom te veel isolatie rampzalig is voor dit ras. Vooral jonge Amerikaanse Bulldogs jonger dan drie jaar houden ervan om rond te stuiteren en kunnen per ongeluk een peuter, een bejaarde of een klein kind omver slaan, dus het hanteren van dit ras aan de lijn wordt niet aanbevolen als men een klein kind of een oudere volwassene is, omdat het ras dol is op trekken en trekken en kan wegrennen met degenen die niet sterk genoeg zijn om het vast te houden. Op een ander punt begon Johnson zijn oorspronkelijke lijnen te overschrijden met een atavistische Engelse bulldog uit het noorden die zijn genetische atletische kracht had behouden, waardoor de Bully type American Bulldog werd gecreëerd, ook wel bekend als het Johnson-type of het Classic-type. Breng op elk moment door Athene en je zult vast en zeker blije bezoekers van alle leeftijden zien die zich verwonderen over de buldoggen en hun foto nemen.

Als dergelijke hybride rassen aanslaan, lijkt de toekomst van de bulldog misschien wat meer op zijn verleden en zeker een stuk helderder. Ze vergeleken die groep met een tweede subset van 37 Engelse bulldogs die voor verschillende gezondheidsproblemen naar de Veterinary Clinical Services van de universiteit waren gebracht. Eerder in december werd een vrouw beroofd onder schot van haar Franse bulldog, niet ver van waar Gaga's hondenuitloper werd aangevallen, zeiden de autoriteiten. Maar omdat de resulterende honden niet langer stamboom hebben en er niet precies zo uitzien als de standaard van vandaag, zullen diehard bulldog-fokkers dat proces waarschijnlijk niet snel starten.

Een hoog hek is een must om te voorkomen dat een Amerikaanse Bulldog op avontuur afdwaalt en vergeet hoe hij thuis moet komen, dus een microchip wordt ten zeerste aanbevolen. In de loop van 350 jaar, totdat stierenaas in 1835 werd verboden, werden bulldogs gefokt voor agressie, en een hond van 80 pond kon gemakkelijk een stier neerhalen met een gewicht van bijna een ton door zijn eigen lichaam om zijn nek te schroeven en de stier over zijn eigen zwaartepunt te gooien. Net als de pitbull werden buldoggen oorspronkelijk gefokt om slagers te helpen vee onder controle te houden, hoewel bulldogs hoogstwaarschijnlijk dateren van vóór pitrekeningen, met een geschiedenis die mogelijk terug te voeren is tot de 5e eeuw in Engeland en een ras genaamd de Alaunt. Het is bekend dat buldoggen lijden aan een verscheidenheid aan fysieke aandoeningen waardoor ze bijzonder ongezond zijn, en dat velen de ongelukkige bijproducten zijn van het fokken tot het uiterste van dezelfde fysieke kenmerken die hen prijzen en bijval opleveren.

Uit die studie bleek dat bulldogs kunnen genieten van een bescheiden aanvulling van genetische diversiteit door het gebruik van geïmporteerde dieren, wat een manier zou kunnen zijn om bulldog-genetica te verbeteren. In de 17e en 18e eeuw had de Old English Bulldog veel verschillende soorten voor vee rijden, stierenlokken, boerderijhonden en slagershonden. Een paar Franse bulldogs van Lady Gaga werden in februari in Hollywood ontvoerd nadat haar hondenuitloper in de borst was geschoten. .