Waarom bulldogs gefokt?

Net als de pitbull werden buldoggen oorspronkelijk gefokt om slagers te helpen vee onder controle te houden, hoewel buldoggen hoogstwaarschijnlijk dateren van vóór pitrekeningen, met een geschiedenis die mogelijk teruggaat tot de 5e eeuw in Engeland en een ras genaamd de Alaunt. Bulldogs waren, zoals hun naam al aangeeft, honden die werden gefokt voor stierenaas. Het was een bloederige bloedsport die plaatsvond in steden en dorpen in heel Engeland tijdens de middeleeuwen. Stieren werden in een kuil gestopt met Bulldogs, en de twee vochten vaak tot de dood.

Bulldogs hingen aan de veel grotere stier en vermoeide het dier voordat ze hun laatste staking maakten. De Bulldog was zo genoemd omdat dit type hond ideaal was voor de Engelse bullbaiting, waarbij een stier aan een paal in de grond werd vastgemaakt en honden werden aangemoedigd om te proberen de neus van de stier te bijten. Bulldogs waren zeer geschikt voor deze sport vanwege hun wrede en onverschrokken karakter. Fokkers fokten de honden om grote, krachtige hoofden en losse huid te hebben, zodat ze konden herstellen van een aanval en konden blijven vechten.

Winston Churchill was misschien niet gedeeltelijk voor Bulldogs, maar presidenten Warren Harding en Calvin Coolidge bezaten er elk een. Bulldogs zijn niet het gezondste ras, omdat ze meestal worden verwekt met behulp van kunstmatige inseminatie en geleverd door C-sectie. Over het algemeen moet de hoeveelheid aangeboden hondenvoer gebaseerd zijn op het ideale gewicht van de volwassen Engelse Bulldog, die doorgaans tussen de 40 en 50 pond ligt. Bulldogs zweten eigenlijk het grootste deel van hun zweet door de pads op hun voeten en genieten daarom van koele vloeren.

Een Amerikaanse bulldog uit de bloedlijn van Scott of Johnson is een oud ras dat lang geleden een geweldig ras is dat in Noord-Georgië is begonnen en de perfecte bulldog is om ze op te zoeken. Enkele van de belangrijkste overwegingen voor ouders van huisdieren van een Engelse Bulldog zijn brachycefaal syndroom, gevoeligheid voor extreme temperaturen, huidplooipyodermie, allergieën, heupdysplasie, en entropion. De Bulldog van vandaag is heel anders, zowel qua uiterlijk als temperament, dan de vroege versie van het ras. De Engelse Bulldog kan entropion ontwikkelen, dat is het naar binnen rollen van de oogleden (meestal de onderste oogleden).

De korte, brachycefale aard van de Engelse Bulldog betekent dat ze al enkele of alle anatomische problemen hebben die verband houden met BOAS of een hoog potentieel hebben om zich te ontwikkelen. Bulldogs zijn niet de slimste hondenrassen (hoewel slimmer dan je denkt) en ook niet zo beroemd als de rassen waar Elvis Presley van houdt. Naarmate het stierenaas vorderde, hield de stier zijn neus dicht bij de grond en hield de Bulldog zijn hoofd laag op de grond. Michael Phelps heeft een Bulldog genaamd Herman, en Criminal Minds-acteur Shemar Moore heeft twee Bulldogs genaamd Shug en Moe.

Ik ben er vrij zeker van dat de integriteit van de Bulldog werd weggenomen toen ze het vermogen om te fokken verloren zonder menselijke tussenkomst, of dat is tenminste toen hun grote ondergang begon. Sommige ouders van huisdieren beschouwen de neiging van de Engelse Bulldog om overmatig te hijgen, snuiven, snurken en kwijlen ook als een nadeel van het ras. Terwijl een stier met zijn romp en hoofd zwaait, is het in het belang van de Bulldog om vast te houden en strak te hangen, anders worden ze over de ring gegooid.