Zijn bulldogs domme honden?

Bulldogs zijn moeilijk te trainen - in feite zijn ze een van de minst trainbare rassen die beschikbaar zijn. Het is niet omdat ze dom zijn, het is gewoon omdat ze denkers zijn en niet automatisch reageren op commando's. Ze kunnen gewoon koppig zijn. Engelse buldoggen zijn volgens hondenpsycholoog Stanley Coren niet erg slimme honden.

In feite staan ze gerangschikt als het 136e slimste ras voor gehoorzaamheid %26 werkende intelligentie. Bulldogs zijn geweldig om zelf te leren - zonder afhankelijk te zijn van hun baasjes. In werkelijkheid, ze worden oneerlijk bestempeld als „domme honden. Een ander ras dat bekend staat om koppigheid op de lijst van domste hondenrassen is de Bulldog.

De term „bullheaded past de Bulldog bij een T. Om deze reden kunnen Bulldogs moeilijk te trainen zijn, maar dom? Je hoeft alleen maar naar een van de beroemde skateboarden of surfen Bulldogs te kijken om te zien dat ze zeker in staat zijn om te leren. Bulldogs worden ook als lui bestempeld, maar sommigen genieten duidelijk van krachtigere activiteiten dan op de bank liggen. Volgens professionele Bulldog-hondenexperts scoren Bulldog-honden op 5 in een schaal van de meest intelligente hondenrassen.

Engelse buldoggen zijn slimme en intelligente honden. Ze brengen een sterke emotionele intelligentie over en zijn niet alleen scherpzinnig en gevoelig voor hun omgeving, maar ze zijn ook uitzonderlijk beschermend voor hun eigenaren, Onze Engelse bulldog is verrassend slim maar koppig en gek. Overweegt u om een Bulldog te krijgen en te willen en zich af te vragen of Bulldog een intelligent hondenras is? Volgens hondenexperts scoren Bulldogs op 5 in de schaal van intelligente hondenrassen. Een ontspannen en luie karakter van bulldogs, plus aangeboren koppigheid, kunnen hun intelligentie in twijfel trekken.

Maar wat betekent dit precies voor de Bulldog? Hondenrassen in deze inlichtingengroep hebben minstens 80 herhalingen nodig om een nieuw onbekend commando te leren. Volgens talrijke deskundigen op het gebied van hondengedrag zijn de mentale vermogens van Bulldogs relatief vergelijkbaar met die van een menselijk kind tussen 2 en 2,5 jaar oud. Hoewel sommige Bulldog-eigenaren veel succes hebben met het gebruik van voedsel als motivator, moet je het nog steeds testen met je hond. Bulldogs hebben ook een uitputtende hoeveelheid aanmoediging nodig om het belang te begrijpen van wat het naar verwachting zal doen.

Bulldogs staan bekend om hun koppigheid, maar zijn nog steeds intelligent genoeg om taken te voltooien, trucs te leren en eenvoudige problemen op te lossen. In het verleden was het echt een vreselijke sport waarin Bulldogs de stieren zouden bespotten totdat ze te moe werden. Tijdens het spelen hebben Bulldogs het potentieel om opzettelijk andere hoektanden en mensen te slim af te zijn om beloningen te krijgen. Als je je Engelse bulldog probeert te trainen, wees dan bereid om door het moeras van koppigheid te ploeteren.

Lees hier meer over het classificatieniveau van Bulldog intelligentie, hoe je een Bulldog IQ-test kunt doen en meer over de Bulldogs-intelligentie. Hieronder staan enkele intrigerende waarheden met betrekking tot Bulldogs en de intelligentie van andere honden in vergelijking met mensen. Zoals een vriend van mij ooit zei: „Bulldogs lijken veel op Rocky Balboa nadat ze teen tot teen zijn gegaan met Apollo Creed. Omdat Franse Bulldogs veel persoonlijkheden hebben, moet je ervoor zorgen dat je zeer consistent bent met hun trainingsregime.